NL| Meet Fia Luijerink: de 24-jarige oprichter van PAWR, hét vegetarische voedingsmerk voor honden van Hollandse bodem!

NL| Meet Fia Luijerink: de 24-jarige oprichter van PAWR, hét vegetarische voedingsmerk voor honden van Hollandse bodem!

V: Hi Fia! Wat superleuk dat wij jou mogen interviewen voor onze World pagina. We zijn altijd op zoek naar ondernemers die net als ons de dieren industrie willen innoveren. Als iemand dat doet op dit moment, zijn jullie dat met jullie vegetarische voermerk PAWR! Eigenlijk starten we altijd met een simpele vraag, hoe is het? En kun je ons een kleine introductie naar jouzelf geven?

A: Ja super leuk! Jullie bedankt dat jullie ons merk willen delen en deze mooie introductie. Met PAWR gaat het goed, we hebben net te horen gekregen dat we een innovatieprijs hebben gewonnen dus dat is een mooie erkenning. Ik ben Fia Luijerink, 24 jaar, voedingsdeskundige en bedenker van PAWR. Met mijn grote
liefde voor viervoeters en passie voor voeding, zet ik me graag in voor een mooiere
toekomst!


V: Je hebt dit bedrijf samen opgezet met jouw vader, die dierenarts is, hoe is het om samen te werken met je vader?

A: Samenwerken met mijn vader is oprecht nog leuker dan ik had verwacht. Het is al tof om dingen te creëren waar je blij van wordt, en als je dat samen kunt doen met je vader, is dat natuurlijk nog leuker. Ik denk ook dat we elkaar goed aanvullen. Met zijn uitgebreide ervaring in het vak en mijn frisse perspectief hebben we van PAWR een uniek merk gemaakt. Hij geeft me veel ruimte om mijn eigen ideeën uit te voeren en is een soort wandelende encyclopedie als het gaat om hondenwelzijn haha. Met zijn 15 jaar ervaring in het ontwikkelen van vegetarische hondenvoeding en achtergrond als dierenarts is hij mijn mentor als het gaat om het creëren van echt hoogwaardige plantaardige producten.

V: Hoe zijn jullie op vegetarische voeding gekomen? (Vervolg vraag heb ik in een aparte vraag gezet)

A: Tijdens mijn studie is het idee voor PAWR ontstaan. Met mijn liefde voor honden ben ik gaan kijken naar huisdiervoeding in plaats van alleen naar mensenvoeding.
Naarmate ik meer te weten kwam over wat we dagelijks aan onze honden voorschotelen, groeide mijn drive om een hondenvoeding te creëren alleen maar win-win’s. Plantaardige hondenvoeding bleek het antwoord te zijn, waarin de gezondheid van onze viervoeters, duurzaamheid en een beter leven voor alle dieren samenkomen.


V: Wat is het voordeel van een vegetarisch dieet vergeleken met vis en vlees voeding?

A: Een vegetarisch dieet is natuurlijk duurzamer voor de planeet en we besparen tal dierenlevens door te kiezen voor plantaardige eiwitten en vetten. Maar wat veel mensen nog niet weten is dat het ook voor het welzijn van honden veel voordelen heeft. Voeding op basis van plantaardige eiwitten zijn hypoallergeen en licht verteerbaar wat de uitkomst is voor honden met allergieën en maag- en darmproblemen. Maar ook als je hond geen allergieën heeft, heeft plantaardige voeding veel voordelen. Uit ervaring zien we dat de
vacht verbetert, de ontlasting perfect is en honden minder snel met overgewicht te maken krijgen.Uit recent onderzoek blijkt dat plantaardige voeding de gezondste en veiligste optie is in vergelijking met traditionele hondenvoeding. Zo gaan honden met een plantaardig dieet minder vaak naar de dierenarts en hebben ze minder medicatie nodig. De switch naar plantaardige voeding is dus niet alleen een keuze voor duurzaamheid, maar ook voor de gezondheid van je lieve viervoeter.

V: Heb je zelf eigenlijk ook huisdieren? En eten zij ook PAWR?

A: Helaas is onze hond overleden en is het op dit moment niet mogelijk om een hond te nemen ivm mijn woonsituatie. Wanneer het wel kan komt hier natuurlijk meteen verandering in. Gelukkig heb ik een leger aan lieve honden om me heen, waaraan ik mijn liefde kan geven en die natuurlijk ook PAWR-testers zijn. Op kantoor hebben we trouwens ook meerdere kantoordogs die ook dol zijn op PAWR!

V: Ongetwijfeld neemt PAWR veel tijd in beslag, een startup is veel schakelen! Hoe zien jouw dagen eruit? Wat vind je de leukste aspecten van het ondernemen in deze branche?

A: Ondernemen in deze sector is een waar feestje, maar heeft ook zijn uitdagingen. De liefde voor dieren zit diepgeworteld, er is nog veel ruimte voor innovatie en knuffelen met honden is part of the job. Toch staan we ook voor de taak om als ‘pioniers’ veel kennis te delen met professionals en hondeneigenaren. Plantaardige voeding is voor vele relatief nieuw, en dat betekent dat we flink wat educatie moeten verschaffen. Gelukkig zijn we als dierenarts en voedingsdeskundige goed onderbouwd en volledig overtuigd van onze producten, maar zijn
er inderdaad ook nog 100 andere dingen die op onze to-do list staan.
Zo werk ik de ene dag aan strategie & marketing, bezoek ik de volgende dag onze winkels en groothandels, ben ik verantwoordelijk voor alle creatieve uitingen terwijl ik onze socials actueel houd en doe ik zelf met liefde de klantenservice waar ik klanten help met hun PAWR- avontuur.


V: We hebben PAWR al eens voorbij zien komen in een aantal leuke dierenwinkels! Waar kunnen we jullie voer kopen?

A: Wat leuk om te horen! PAWR is verkrijgbaar in meer dan 100 fysieke winkels in Nederland en België. We zijn snel gegroeid en werken samen met zelfstandige dierenwinkels, hondenboetieks en werken we samen met Retailer Pets Place. Daarbij hebben we ook voor onze online-shoppers onze eigen webshops.

V: Wat is jouw grootste ambitie met PAWR? Waar zou je graag willen staan over 5 jaar?

A: We dromen groot en we doen er alles aan om PAWR een bekend en vertrouwd merk te maken in Nederland, waarbij hopelijk veel landen mogen volgen!
We hopen dat plantaardige voeding gedurende 5 jaar een vanzelfsprekende keuze wordt voor elke hondenbezitter, waarbij onze producten honden helpen om hun gezondste zelf te zijn. In de komende jaren willen we ons assortiment uitbreiden met diverse producten, zodat we ieder eetmoment op de dag een bewuste keuze kunnen bieden. En natuurlijk het sluiten van mooie samenwerkingen waarmee we samen impact kunnen maken met hopelijk veel nieuwe winkels zodat PAWR verkrijgbaar is voor alle onze viervoeters!

V: Mogelijk zijn er ook mensen die hun honden over willen zetten op plant-based food, kunnen ze in een keer over? Of hoe werkt dit? Kun je het ook combineren met een vlees/vis dieet?

A: Absoluut, overstappen of PAWR inmengen in het huidige dieet is heel makkelijk.
Plantaardige voeding is net zo compleet als voeding op basis van vlees. Het enige verschil is dat je bij plantaardige voeding niet alleen aan je hond denkt, maar ook aan de planeet en andere dieren. Onze plantaardige voeding is hypoallergeen, glutenvrij en perfect geschikt voor honden met een gevoelige maag en darmen. Door dat het hypoallergeen is kan het ook goed worden gecombineerd met een vlees- of visdieet, zonder risico's op allergische reacties. Veel van onze klanten mengen PAWR in hun huidige dieet en dragen hierbij hun steentje bij. Elke hap is een stap!

V: Jullie krijgen ongetwijfeld veel mooie reacties van blije honden baasjes en mooie
resultaten! Wat is tot nu toe het allerleukste geweest wat je terug hebt mogen ontvangen van een klant?

A: We krijgen veel positieve reacties van diverse soorten honden. Zo is het geweldig om te zien hoe we kieskeurige honden weer plezier in eten kunnen geven en de meest allergische honden van hun ongemakken kunnen verlossen. Een bijzonder verhaal is dat van een boxer die niets anders kan verdragen dan PAWR. Zijn baasjes reisden voorheen helemaal naar Duitsland voor hypoallergeen hondenvoer, maar zijn nu blij dat hun hond dankzij onze voeding van zijn klachten af is en er ook nog eens van geniet. Ook hoorden we van een labradoodle-eigenaar dat de vacht van hun hond sinds het voeren van PAWR het aantal klitten is verminderd en ze minder vaak hoeven te borstelen.


V: Super leuk dat je tijd wilde maken voor een interview! Zou je nog een ondernemer les met onze volgers willen delen? En misschien nog een leuk weetje over PAWR wat je nog graag kwijt zou willen?

A: Ik heb wel een ‘les’, niet een ondernemersles ;) Wist je dat een kleine hond van 5 kilo per dag evenveel vlees eet als een gemiddelde Nederlander, en een Rottweiler zelfs zes keer zoveel? En leuk feitje over PAWR: PAWR wordt uitgesproken als "power" en symboliseert de combinatie van een pootje (paw) en de kracht om impact te maken (power). Dus kies samen met je viervoeter voor PAWR en draag je pootje bij!


Bedankt Fia!

Better footprints, made together! Laten we samen een nog mooier, groter en leukere honden wereld creëren!

Einen Kommentar hinterlassen

Bitte beachten Sie, dass Kommentare genehmigt werden müssen, bevor sie veröffentlicht werden.

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.